El Cap de la Guàrdia Municipal remarca el paper important dels guàrdies en la seguretat dels pobles al congrés de l’ACCPOLC

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 00:00

El Cap de la Guàrdia Municipal de Vallromanes, Jordi Franco, va participar el 10 d'abril al Congrés de l’Associació de Caps i Comandaments de Policies Locals de Catalunya (ACCPOLC), que es va celebrar al Vendrell. Franco, membre de la comissió de treball de l’ACCPOLC sobre la futura Llei de Policia de Catalunya, va posar de manifest la rellevància dels i les guàrdies municipals en la seguretat ciutadana i en el treball de proximitat als municipis petits, amb una població inferior als 5.000 habitants.

Jordi Franco va explicar que des del 1991, quan va entrar en vigor la Llei de Policies Locals de Catalunya, la situació delinqüencial ha canviat molt amb l’aparició i augment de determinats tipus delictius, com la delinqüència informàtica o l’ocupació d’habitatges, i l’especialització dels robatoris a interior de domicili (els denominats “silenciosos”, on els lladres entren a la casa amb els propietaris a dins). “La ciutadania, cada vegada més, demana solucions locals a problemes complexos i globals, ja que aquests es manifesten directament als nostres pobles i ciutats”, va assenyalar. Per aquest motiu, Jordi Franco va demanar que la futura Llei de Policia de Catalunya inclogui els guàrdies municipals, “que són els que es fan càrrec de la seguretat dels petits municipis”.

El congrés de l’ACCPOLC va reunir 200 comandaments policials i autoritats de les institucions catalanes.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 09:36