Diada Nacional de Catalunya a Vallromanes 2019

Dimecres, 11 de setembre de 2019 a les 13:40

L’Ajuntament, partits polítics, associacions i entitats han participat aquest migdia en la tradicional ofrena floral al monument commemoratiu de la plaça Onze de Setembre. L'acte ha estat presentat i conduït per Eugènia Oliveras, productora i presentadora del programa Món Global de Ràdio Vallromanes, i ha comptat amb la participació de la Coral de Vallromanes.

La primera ofrena floral dipositada ha estat la de l’Ajuntament. Seguidament, han fet les seves ofrenes Més per Vallromanes-Esquerra (MxV-ERC), Gent de Vallromanes (GdV), Independents de Vallromanes (IVALL), Junts per Vallromanes (JxV), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Vallromanes per la República-Primàries de Catalunya, Els Verds, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Associació de Dones La Brúixola, l’Associació de la Gent Gran, l’Associació de Veïns Can Palau, el Club Petanca Vallromanes, En Clau de Gòspel, Ràdio Vallromanes, Vallromanes Escacs Club i Valltocats. El regidor del PSC, Jaume Puigventós, ha excusat l’assistència a l’acte per motius personals.

Aquest any, a proposta del regidor de Junts per Vallromanes, Jordi Madaula, s’ha apostat per fer l’ofrena amb flors en test per ser replantades als jardins del municipi.

Manifest institucional

Durant l'acte institucional, l’alcalde, David Ricart, ha fet la lectura del manifest de l'Associació Catalana de Municipis (pots llegir-lo aquí).

Un any més, els vallromanins i vallromanines han pogut cantar l'himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, amb la Coral de Vallromanes. La formació vallromanina, sota la direcció de Josep Rodríguez, també ha interpretat El meu avi, de José Luis Ortega Monasterio, i L’Estaca, de Lluís Llach.

Concert d’havaneres

Els actes de commemoració de la Diada es van iniciar ahir, 10 de setembre, a la tarda, amb el concert d’havaneres del grup Escamarlans de Palau acompanyat del tradicional rom cremat per gentilesa del restaurant La Noguera

Darrera actualització: 11.09.2019 | 13:43