Declaració Institucional en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics.

Dimecres, 28 de març de 2018 a les 00:00

 

Els grups municipals de MxV-ERC, PDECAT i IVALL, es posicionen davant la gravetat de la situació política i democràtica que viu el nostre país i fan seva la declaració feta per la majoria de grups del Parlament de Catalunya.

Declaració Institucional

En defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics

Vallromanes, 28 de març de 2018

 

Els grups municipals de MxV-ERC, PDECAT i IVALL, compromesos tots amb la defensa dels drets civils i polítics, ens adrecem a les ciutadanes i els ciutadans de Vallromanes davant la gravetat de la situació política i democràtica que viu el nostre país.

Ens trobem en un context d'involució democràtica sense precedents. Els darrers temps hem vist com es retallaven i vulneraven progressivament drets fonamentals. Hem vist com es perseguia policialment un referèndum, i com es reprimia violentament les persones que hi havien anat per votar.

L'escalada de vulneracions de drets fonamentals perpetrades des de les institucions de l'Estat ha fet un nou salt, inacceptable per a tots els demòcrates.

Perquè criminalitzar idees polítiques legítimes, i considerar accions polítiques pròpies d'una democràcia com a fets delictius, no és justícia, és repressió.

Perquè empresonar persones per les seves idees polítiques, i denegar la llibertat a qui no renuncia als seus ideals legítims, és acabar amb la llibertat ideològica.

Són accions que vulneren els drets civils i polítics que sostenen l'estat de dret.

Les injustes decisions preses pels tribunals signifiquen un pas més. Un pas dolorosament contundent i definitiu en el marc de la repressió política i la vulneració dels drets fonamentals de la ciutadania d'aquest país.

El que estem patint amb l’empresonament dels nostres representants electes  és un atac més al cor de la democràcia.

En conseqüència, ningú no pot restar indiferent davant d'aquest atac. Ens interpel·la a totes i tots els que estimem la democràcia, la justícia i les llibertats, amb independència de les nostres opcions partidistes i ideològiques.

Tenim representants polítics a la presó i a l'exili. Tenim el Govern de la Generalitat intervingut. I un Parlament assetjat pels tribunals, al qual no es permet desenvolupar lliurement les seves funcions, inclosa la primera i essencial, la d'elegir el President de la Generalitat.

Ignorant la separació de poders, atacant els drets polítics dels successius candidats, i amb ells, els drets polítics de la ciutadania, han suspès la democràcia.

Ja n'hi ha prou.

Han suspès la democràcia, i només podrem recuperar-la des de la fermesa i la unitat de tots els demòcrates.

No els volem proposar retòrica, els proposem dignitat. No els demanem laments, els demanem respostes. Els instem a formar, des d'ara mateix, un front unitari, en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals.

Un front transversal, basat en el respecte de la pluralitat.

Una aliança de tots els demòcrates per a exigir –i aconseguir– la llibertat de les persones perseguides per haver posat en mans de la ciutadania les decisions sobre el futur polític d'aquest país. Perquè el seu empresonament és injust. És innecessari. És indigne d'un país democràtic. És propi d'un règim autoritari.

Aquest no és un embat de banderes, sinó de valors universals. Per això, emplacem els demòcrates a unir-nos en la defensa de la pau i la llibertat.

La sensació d'indefensió i d'injustícia és molt gran. Però la resposta, ara més que mai, ha de ser cívica, pacífica, democràtica i massiva. I ha de ser política. Posem la política al centre. Ara, és l'hora de la política.

Són moments greus. Però és precisament en les hores greus quan hem de demostrar la nostra fermesa, les nostres conviccions, el nostre compromís amb les persones, amb la democràcia, i amb el país.

Que tothom que avui viu la grisor d'aquests moments estigui segur que aquest país sempre continua endavant, digne i amb el cap ben alt.

Malgrat la duresa de l'embat que hem rebut, volem transmetre un missatge d'esperança. Estem convençuts que si actuem conjuntament, des de la societat i les institucions, si som persistents, si ens mantenim ferms, si perseverem en la defensa dels principis democràtics, no només aconseguirem posar fi a les imposicions i la repressió, sinó que podrem aspirar -cadascú des de les seves legítimes opcions polítiques- a construir un país millor, més just i més lliure.

Mantinguem fermes les banderes de la dignitat i la democràcia. Conjurem-nos per defensar els drets civils i polítics d'aquest poble. Construïm conjuntament un futur d'esperança i llibertat per a totes i tots.

Visca la democràcia i visca Catalunya.

 

Més per Vallromanes-Esquerra - MxV-ERC

Partit Demòcrata de Catalunya- Pdecat

Independents de Vallromanes- Ivall

Darrera actualització: 28.03.2018 | 10:59