David Ricart i els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental es reuneixen amb el conseller d’Interior per parlar de seguretat

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 12:00

L’alcalde i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, i els alcaldes i alcaldesses de la comarca es van reunir divendres, dia 29, amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per abordar la seguretat. Durant la reunió, el conseller va donar a conèixer als governants municipals les xifres de delinqüència al Vallès Oriental, que que se situen per sota de la mitjana catalana. A la trobada, també van assistir el regidor de Governació, Josep Sagarra, i el cap de la Guàrdia Municipal de Vallromanes, Jordi Franco.

Segons les dades aportades per la Generalitat, la mitjana de fets delictius al Vallès Oriental és de gairebé 25 punts per sota de la mitjana per cada mil habitants i se situa per sota de la de Catalunya. El conseller va assenyalar que els fets delictius més freqüents a la comarca durant el 2018 van ser els furts i les estafes en el comerç electrònic.

D’altra banda, Miquel Buch va explicar també que un dels objectius d’Interior és dur a terme una nova Llei de la Policia que reculli i tingui en compte les necessitats dels municipis.

La trobada es va celebrar a l’Hotel Augusta de Vilanova del Vallès i va comptar també amb l’assistència de comandaments policials de la Regió Policial Metropolitana Nord, àrea en què s’ubica la comarca del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 01.04.2019 | 13:59