Comença l’estudi per avaluar la qualitat de l’aire als centres educatius i equipaments municipals per prevenir la COVID-19

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 13:13

Aquest dimecres, 9 de desembre, ha començat l’estudi per avaluar la qualitat de l’aire i la ventilació a diferents equipaments del municipi com a acció preventiva per evitar contagis per COVID-19. Aquesta mesura complementa les altres existents: ús de mascareta, rentat freqüent de mans, distància de seguretat i desinfecció d’espais.

L’anàlisi es realitzarà durant set dies a l’Institut Escola Els Tres Pins, l’Escola bressol de Vallromanes, l’espai jove Àrea51 i la seu de la Guàrdia municipal. Mitjançant unes sondes, es prendran dades en temps real sobre els paràmetres següents: temperatura, humitat relativa, CO2 i PM2.5.

En acabar l’avaluació, l’Ajuntament rebrà un informe amb les conclusions i, en funció dels resultats, es proposaran mesures correctores.

L’estudi el realitza l’empresa Arquitectura saludable per un import de 1.052,70 €.

Vilanova del Vallès també està realitzant l’avaluació de la qualitat de l’aire en diferents punts, entre ells a l’institut.

Ventilació d’espais

La correcta ventilació d’espais és una mesura efectiva preventiva per fer front a la COVID-19. És important que  finestres i portes estiguin obertes el màxim d’hores possibles, especialment en llocs compartits i concorreguts com poden ser les àrees comunes dels edificis.

Darrera actualització: 09.12.2020 | 13:12

Imatges

Avaluació