Aprovada una moció per reprovar la monarquia i l’actuació del govern espanyol en la fugida del Rei emèrit

Dimarts, 13 d'octubre de 2020 a les 12:06

El text va ser presentat per MxV-ERC, JxV i el regidor no adscrit (Govern municipal) al Ple del 29 de setembre.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de l'executiu local i d’IVALL i l’abstenció de GdV i del PSC. Aquests dos darrers grups van justificar el seu sentit del vot dient que aquest punt no és d’àmbit municipal.

Els acords adoptats són:

PRIMER.-Reprovar la monarquia espanyola com a successora del règim franquista, com es constata a la Ley de Sucesión en la Jefatura del Estado de julio del 1946.

SEGON.-Reprovar el Govern de l’Estat espanyol per la seva col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit, tal i com va admetre el propi President del Govern Sr. Pedro Sánchez, en una operació destinada a protegir-lo de la justícia suïssa.

TERCER.-Exigir al President Sánchez i la vicepresidenta Calvo totes les explicacions necessàries per esclarir el rol del Govern de l’Estat espanyol en aquesta operació d’Estat de blindatge de la monarquia i detallar la situació actual en la que es troba el rei emèrit.

QUART.-Instar al Govern de l’Estat espanyol i el Congrés de Diputats a implementar les reformes necessàries per poder: Investigar la corrupció de la monarquia, incloent l’atribució de les responsabilitats corresponents a les institucions, empreses i persones que s’hagin vist beneficiades o hagin sigut part activa. Retirar els privilegis dels que gaudeix Joan Carles I, així com l’aforament al Tribunal Suprem. Derogar els delictes de calumnies i injúries contra al Corona, i anul·lar les causes i sentències per aquests delictes. Permetre la fiscalització dels comptesi activitats dels membres de la Casa Reial. Retornar els diners que la monarquia hagi obtingut de manera il·lícita.

CINQUÈ.-Reafirmar el dret d’autodeterminació de Catalunya perquè les catalanes i els catalans decidim el nostre futur polític i institucional; així com solidaritzar-nos amb qualsevol iniciativa per exercir el dret democràtic de la ciutadania espanyola a decidir lliurement sobre el seu model d’Estat.

Pots llegir el text íntegre de la moció en aquest enllaç.

 

Darrera actualització: 13.10.2020 | 12:05