Sant Jordi a Vallromanes

Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 00:00

El dimarts 23 d’abril a la tarda la Plaça de l’Església es convertirà en escenari de celebració de la Diada de Sant Jordi, amb parades de llibres i roses, lectura pública de textos i l’Hora del conte. El dissabte 27 d’abril tindrà lloc el tradicional Sopar de Sant Jordi, que aquest any arriba a l’11a edició.

L’activitat especial del 23 d’abril començarà amb l’Hora del Conte (17.30 h, gratuït), amb la narració de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de Ninart Creacions. La companyia explicarà la història d’una altra manera, on el drac no fa por i amaga un secret, la princesa és molt valenta i el príncep necessita la seva ajuda. D’aquesta manera, sense abandonar l’essència de la cultura popular, Ninart Creacions trenca motlles i hi introdueix una perspectiva pedagògica i de gènere.

La representació anirà acompanyada de diferents parades a la Plaça de l’Església. El Vídeoclub Espai hi instal·larà un punt de venda de llibres i les mares i pares de 6è de l’escola Els Tres Pins un altre de roses, en aquest darrer cas per recollir diners per al viatge de final de curs. També les formacions polítiques del municipi tindran un espai a la Plaça de l’Església per ensenyar i explicar la seva activitat.

En acabar l'Hora del conte, les persones que ho desitgin podran llegir textos dels seus autors i autores preferides des d'un faristol a la Plaça de l'Església. Aquest acte compta amb la col·laboració del Grup Poètic de Vallromanes.

Sopar de Sant Jordi

El tradicional Sopar de Sant Jordi, que aquest any arriba a l’11a edició, tindrà lloc dissabte 27 d’abril a les 20.30 h al Casal de Cultura. Aquest any, retrà homenatge a Pere Quart amb la lectura Que jo soc jo, a càrrec de l’escriptor sabadellenc Feliu Formosa i la poetessa tortosina i rapsoda apassionada Cinta Massip, amb l’acompanyament musical de Joan Alavedra.

El menú del Sopar de Sant Jordi, elaborat per Quatrepams amb la col·laboració del restaurant Can Poal, consistirà en una amanida amb brots de Palou, formatge fresc de cabra “La Calma”, esfera de fruits vermells i una vinagreta de mostassa i fruits secs; “Melós de porc Duroc”, amb salseta de vi negre i bolets de temporada; i “El Pecat”, unes postres cheese cake molt especials. El preu del tiquet és de 28 € ( amb l’abonament Amics del Casal: 16 €, per als majors de 65 anys i menors de 30 anys / 22 €, de 30 a 64 anys) i es pot comprar fins al dijous 18 d’abril al Casal de Cultura.

Hi haurà obsequis per a tots i totes les assistents.

Darrera actualització: 12.04.2019 | 14:38